ponedeljek, december 04, 2006

Foto biznis

Če imaš na disku kup fotk, ki bi jih rad spravil v promet, pa nisi imel tehnične rešitve ali pa je le-ta bila predraga, sta tule dva servisa, ki bi morda rešila težavo.

Oba ponujata hosting fotk, e-commerce (podporo prodaji) in integracijo v že obstoječe web strani. Cene svojih fotk določa vsak fotograf sam.

Digital Railroad je nekoliko starejši in med fotografi popularnejši, a tudi nekoliko dražji. Uporabljajo ga tudi taki kalibri kot je agencija VII. Mesečno pride 20GB prostora okoli 50 USD, za handling online transakcij pa vzamejo 5%. Podrobnejši cenik tule. Imajo plan, da bodo v bližnji prihodnosti omogočili kupcem iskanje po bazah vseh fotografov in agencij, kar bi jih naredilo precej podobno Alamyju.

Pri PhotoShelterju je najcenejši paket 10 USD mesečno za 10 GB prostora, ponuja pa podoben nabor storitev kot Digital Railroad (nisem preveril podrobnosti, tako da se lahko zadeve v drobnem tisku razlikujejo), le da poleg fotk lahko prodajaš tudi printe. Photoshelter cenik tule.

Seveda sta oba sajta uporabna le, če ti je vsaj približno jasno komu boš ali bi želel prodati svoje fotke, saj je marketing izključno na ramenih fotografa.

In ko smo ravno pri biznisu. Kolega fotograf Andreas Gursky je postavil nov rekord in eno svojih fotk prodal za 2.48 milijona USD.

Potencialnim kupcem sporočam, da so fotke na tem blogu na voljo za polovico te cene - po komadu seveda. In če kupiš vsaj tri do 31.12.2006, navržem še posebni božično-novoletni 15% popust! Navali narod, još malo pa nestalo...

3 Comments:

Blogger OLKI said...

Ahahaha, hvala za popust, res si predpraznično razpoložen.

Nič ,grem špilat Crnogorca...:

Onaj ko mi ne plati proviziju od prodaje fotografija do 31.12.06, eeeeeeeee on če sa mnom imati posla...

ponedeljek, december 04, 2006 8:01:00 pop.  
Blogger fotoholik said...

Za kolege blogerje mam posebne ugodnosti:
- dodatnih 5% popusta
- ni treba nabavit treh fotk, popust velja tudi samo za eno
- obročno odplačevanje (10% avansa)

Beat this! :)

torek, december 05, 2006 10:40:00 pop.  
Blogger OLKI said...

Huh....dob'r men je tole všeč, ampak jaz imam tudi Tuš Klub kartico!!!

Viš kako smo že potrošniško bolani, samo popust omeniš, nikjer Crnogorca več v meni...

petek, december 08, 2006 7:18:00 pop.  

Objavite komentar

<< Home