torek, junij 10, 2008

Poljaki Nemci dva nula

Res je. Če pride Euro fuzbal v neposredno bližino 'niti ne tako majhnega koščka nebes', je to zadosten razlog za prekinitev blogerske pavze. In ni mi težko priznati: v nedeljo zjutraj, ko je nevihta na gorenjski avtocesti zmanjšala vidljivost na dvajset metrov, mi je postalo prekleto žal, da sem se odpravil v bivšo nakupovalno meko fotkat navijače.

Klagenfurt je najmanjše prizorišče Eura 2008 in tisto z najcenejšim pivom. Zanimivo, kako se zdi že pol leta po uvedbi šengena ponovno preverjanje ausweisov na Loiblpassu kar nekako arhaično.

Na gospodov dan so se pomerili Poljaki in Nemci. Center mesta so skoraj v celoti zasedli slovanski bratje in zdelo se je, da so robocopi tam pravzaprav zato, da zaščitijo peščico nemških navijačev. Poljaki so bili seveda količini popitega piva primero razposajeni in so germanskim kolegom kazali rdeče kartone, jih polivali s pivom in prepevali ponarodele pesmi, od katerih je bila meni najljubša tista z naslovom 'Podolski jedno jaje ma'.

Ponoči so se menda še garbali, ampak mene ni bilo zraven. Škoda.
3 Comments:

Blogger arto said...

"kljuse" ima pa drugo jajce. naslov bi torej lahko bil tudi Poljaki dve Nemci nula.

ponedeljek, junij 16, 2008 12:49:00 pop.  
Blogger mankica said...

Ivan, kakšen zavajujoč naslov :D posebej za takšne kot sem jaz, ki verjame vsemu napisanemu (no, kar se tiče fuzbala, hehe). Sicer pa je skorajda pohvalno že to, da vem, da so Nemci dans zmagali. :))) hehe.
Sicer pa fajn fotke! Take v dogajanju so vedno najnaj. Pa še folk se ponavadi na takih zadevah rad fotka - so vsi totalno v dogajanju. A si šel še na kakšno tekmo fotkat?

torek, junij 17, 2008 12:19:00 dop.  
Blogger fotoholik said...

Nope, na tekme ne grem, grem pa na Dunaj na polfinale mal pogledat...

Sicer pa naslov ni zavajajoč - sej so Poljaki dali vse gole na tekmi... :))

torek, junij 17, 2008 11:38:00 pop.  

Objavite komentar

<< Home