ponedeljek, oktober 23, 2006

Chicks on photo-feed

Jake me je nekaj dni nazaj opozoril na Rebbekine fotke na Flickr-ju. Punca je dozdaj pridelala dva milijona (z besedo: dva milijona!) foto-ogledov in čeprav gre del njenega uspeha pripisati dejstvu, da je sama mična prsata bjonda, ki se pogosto pojavlja na svojih stvaritvah, so fotke vseeno kul. Multiplicity je meni njen najzanimivejši set, v katerem seveda nastopa - še več Rebekk in je bil podlaga za serijo oglasov, v kateri so multi-Rebekki dodali še Toyotin avto.

Rebekkine fotke pa so me spomnile še na dve punci, ki sta svetovno slavo pridelali s fotkanjem samih sebe. Cindy Sherman (wiki, MOP, intervju, google images) je prodrla na začetku osemdesetih s serijo Untitled Film Stills, v kateri igra vrsto stereotipnih ženskih vlog, mnogi pa njenemu delu pripisujejo feministične konotacije. Nikki S. Lee (MOCP, ArtNet, članek, google images, amazon) je shodila po Cindyjinih stopinjah konec devetdesetih in se v svojih projektih vključuje v različne subkulture ali priseljenske manjšine ter se portretira kot del njih.

1 Comments:

Blogger Matjaž Očko said...

oooohh; najraje bi aparat obesu na klin, ko gledam te fotke... punca obvlada, pa še na tko fotogeničnem delu naše žoge živi ;)

torek, oktober 24, 2006 9:35:00 dop.  

Objavite komentar

<< Home