četrtek, junij 21, 2007

Hong Kong in motion

Če bereš Matjažev blog, si tole gotovo že videl.

Matjaž se je nekaj časa nazaj mudil v Hong Kongu, kjer je posnel obilo fajnih fotk. In ker me že nekaj časa drži, da bi začel producirati zvočno-slikovne prezentacije, sva združila moči in posnela prezentacijo za znani popotniški portal. Tukaj je predogled, zadeva bo na Potopisniku objavljena naslednji teden.





Montaža zvoka je zelo osnovna, tu se bo treba še precej naučiti. Naštimati tajming fotk da ustreza govoru pa tudi ni nujno enostavna zadeva.

Oprema: mikrofon Rode NT-3, Olympusov digitalni diktafon, Slide-show narejen s programom Soundslides, montaža zvoka Adobe Soundbooth.

8 Comments:

Blogger Unknown said...

O, lepo, lepo, zaželel bi si celo še kakšno podaljšano verzijo tegale... :)

četrtek, junij 21, 2007 10:16:00 pop.  
Blogger Ivan Ž. said...

Pride kmalu še en slide show. Posnela sva dva, sam moram še zmontirat...

petek, junij 22, 2007 11:15:00 dop.  
Blogger maja said...

a tud o honkongu? res so super tele ... vredno ogleda.

sobota, junij 23, 2007 8:30:00 dop.  
Blogger Miro said...

kul, sam mogoce kaksno sekundico med posameznimi slikami več, je kr težko videt včasih kaj je na fotki...

sobota, junij 23, 2007 12:19:00 pop.  
Blogger Ivan Ž. said...

@maja - ammm sej to je ista zadeva..

@rocker - ja tu je treba najti eno ravnotežje. Sam zdaj težko sodim, ko sem zadevo že tolikokrat videl in mi je vse jasno, zato se težko vživim v vlogo nekoga, ki stvar vidi prvič. Bo treba mal poeksperimentirat še. Thanx za komentar. :)

sobota, junij 23, 2007 1:08:00 pop.  
Anonymous Anonimni said...

Super filmček. A ga lahko na Fotopubu zarolamo? Pravzaprav na FP skoz rolamo multimedijske projekcije. Zelo zabavno! Uporabljamo Iview za produkcijo.

Sicer je off teme, a zadnjič sva se pogovarjala o prodaji fotografij in ti sporočam, da sedaj na DRR lahko nastaviš 20% količniski popust.

B5

četrtek, junij 28, 2007 7:02:00 dop.  
Blogger Ivan Ž. said...

Borut, seveda, kar se mene tiče ni problema, sicer mora matjaž dat dovoljenje za fotke, a imam občutek, da ne bo prav odločno nasprotoval. :) Ti bom ob priložnosti dal fajle, pa do fotopuba bo gotovo še kakšna prezentacija nastala.

Glede DRR - ja sem se ene dva tedna nazaj prijavil za trial month, pa mi še ni ratalo niti fotke uploadat. :( Fajn to glede popusta.

četrtek, junij 28, 2007 8:13:00 pop.  
Anonymous Anonimni said...

Zalo lepo narejeno! Res pogresam slovensko komentirane slide showe in komaj cakam naslednje. Zato...keep up the good work;)

četrtek, junij 28, 2007 10:57:00 pop.  

Objavite komentar

<< Home