sreda, oktober 29, 2008

DRR je mrtev

Še vedno sem nekoliko zaprepaden nad hitrim propadom Digital railroada. 1300 fotografov (tudi naši, med njimi Vid in Borut) in agencij je čez noč ostalo brez infrastrukture za prodajo svojih fotk, nekateri celo brez dela svojih arhivov. Vse skupaj lepo ilustrira nevarnosti Cloud computinga in SaaS modela (Software as a Service).

Vseeno se zdi, da nekaterim zadeva dela. Noor agencija, denimo, je operativna, čeprav po izgledu in kodi zgleda, da zadeva še vedno teče na DRR softveru. Enako velja za VII. Medtem pa arhiv Reduxa zeva prazen.

Še največ informacij o vsemu skupaj pa je zgleda možno dobiti od konkurence.

nedelja, oktober 26, 2008

Gilles fatale

En petek, dva eventa, ena fatalka, en didžej, štirje glaži vina, štirje breezerji, štiri red-bull-vodke, ena krožna taksi vožnja po mestu in samo pol mačka.

Neprecenljivo.



torek, oktober 21, 2008

Kje se bo vse to končalo?

Še ena slaba novica. Potem ko je PhotoShelter nekaj tednov nazaj ugasnil svojo Stock agencijo, se je Digital railroad znašel na robu bankrota.

Kaj je šlo narobe? Pomoje so se na DRR in PSC zadeve lotili preveč velikopotezno, s preveliko količino denarja in zapravljivosti. Stock agencija novega tisočletja je majhna, agilna in poceni. Fantje so sprejeli milijone tveganega kapitala in so zato morali zgraditi firmo, ki bo prinašala milijone. Čeprav se zgodba še ni do konca razpletla vse kaže, da jim ni ratalo.

nedelja, oktober 19, 2008

Imamo novo kolegico

Modni fotografi, konkurenca je tu. In to ne kakršnakoli! Martina Kajfež, sicer ena najbolj vrhunskih predstavnic slovenskega manekenskega mrhovja, se je odločila, da se bo ukvarjala s fotografijo. Glavni fokus bo sicer fashion, vendar punca pravi, da se loteva tudi dokumentarnih projektov o afriških emigrantih.

Zanimivo. Modna fotografija se mi zdi še posebej posebna v tem, da je cel know-how okoli šutingov in umeščenost samega fotografa v modni svet pravzaprav bolj pomembna kot tisti škljoc, ki pride na koncu. Zato sploh ne dvomim, da bo punca uspešna. Bila je na več high-profile modnih šutingih kot katerikoli od slovenskih modnih fotografov.

Več v intervjuju.

petek, oktober 17, 2008

Mesec fotografije 2008

Leto je naokoli in v torek (ali sredo, hmmmm...) se spet začne Mesec fotografije.

Vse finofajn, čeprav je to, da spletna stran (http://www.mesecfotografije.si/) par dni pred začetkom še vedno ne dela, nekoliko neresno.

P.S: Spletna stran zdaj dela.

sreda, oktober 15, 2008

Za trenutek naj odloži delo...

Moja Najljubša Blondinka danes praznuje rojstni dan. Ne povem katerega, to se seveda ne spodobi, a vidi se, da uspešno kljubuje zobu časa. Danes sem jo sicer zaradi mojih najnovejših izobraževalnih podvigov nekoliko pustil na cedilu, pa bomo to popravili in gotovo mi bo oprostila.

Nisem pa prepričan, da bom preživel neavtorizirano objavo spodnje fotke. :)

ponedeljek, oktober 13, 2008

Pri Tomažu doma

Glede na to, da je bil Tomaž Domicelj ta vikend tako rekoč multimedijski, lahko pokažem fotke z nedavnega obiska v njegovi kmečki hiši na vrhu blizu Ljubljane. Tomaž se je pohvalil z ravnokar dobljeno tožbo, razkazal svoje domovanje za bralce Obrazov in pripravil vrsto home-made marmelad za degustacijo.

Eno sem celo odnesel domov. Je kdo za palačinke?