četrtek, marec 29, 2007

Oh yes

Danes je bil dober dan. Zaključil sem s projektom, ki mi je zadnji teden paral živce, dva dolžnika sta plačala, Blondinka se mi je pridružila na kosilu, posijal je sonček.

Life is good to me.

nedelja, marec 25, 2007

Sofiranje

Okej - tema letošnjega SOF-a mi je veliko obetala in za highlight sem planiral petkov obisk, pa je ostalo samo pri sredi. Jebat ga, tako je, če z enimi stvarmi zamujaš in čez vikend delaš.

Je pa sreda postregla z enim odkritjem: Franci Zavrl se je izkazal kot izvrstno zabaven voditelj okrogle mize, ki se je gibal na obeh straneh meje politične korektnosti. Naj mu nekdo da teve oddajo, jaz bi to gledal pogosteje.







Po mizi in otvoritvi sem šel še na žur, ampak sploh ni zabavno, če moraš potem domov pripeljati.

torek, marec 20, 2007

Snjeg

Če ne bi bilo treba posnet prve fotke, tudi druge ne bi bilo, saj bi Yours Truly gladko ostal doma.



ponedeljek, marec 19, 2007

Program interruption

Ravnokar sem se spomnil, da pravzaprav še nisem objavil posta, ki ne bi bil povezan s fotografijo. Ampak za 100. post (Juhu! Jubilej!) lahko naredim izjemo. Tale Dilbert je preprosto genialen.

Okej, da se ne bom po nepotrebnem kockal z ugledom bloga, prilagam še enega fotografskega Dilberta, ki sem ga moral privleči iz naftalina.

And now back to your regular programming...

nedelja, marec 18, 2007

Rockanje ob lunaparkovem šanku

Zadnje čase za časopisje delam skoraj samo še večerne dogodke. Tako me je v petek prineslo v takoimenovani Luna park (pojma nimam, od kje si je prislužil takšno ime), kjer so šankrockovci gostili novinarje in estradne frende. Scena je bila rockovska: nič kaj preveč za počet in ogromno zastonj pijače.

Neugodna kombinacija. Jaz pa z avtom in brez keša za taksi. Damn! Po enem kozarcu vina in treh redbullvodkah sem ugotovil, da stvari ne grejo v pravo smer, zato sem se pobral. Več sreče prihodnjič.








torek, marec 13, 2007

Ups!



Ves trud vinarjev iz Chiantija je šel po gobe. Džabe so jim bile stoletne obrtniške izkušnje. Naslednjič bomo raje zaupali dolenjskim strokovnjakom, vsaj kar se materiala za fotkanje tiče.

nedelja, marec 04, 2007

Je prihodnost v videu?

Medtem, ko sem pregledoval najnovejšo sekcijo linkov na Magnumovem blogu, sem naletel na tale zanimiv članek v Digital Journalistu. Urednik Dirck Halstead govori o časopisu Dallas Morning News, kjer fotografi večino fotk posnamejo z video kamerami. S prihajajočimi modeli kamer v visoki resoluciji in webom kot založniško platformo prihodnosti, bo tega najbrž vse več.

Se bo podoben trend zgodil tudi pri nas in če ja, kdaj?

četrtek, marec 01, 2007

Potopisnik - popotniška spletna stran

Spodobilo bi se, da zagon mojega novega projekta obelodanim tudi na svojem blogu.

Torej: Potopisnik je popotniška spletna stran, kjer najdeš reportaže, zanimive povezave, koristne informacije, napovednik dogodkov in druge stvari, povezane s popotništvom. Ni sicer še tam, kjer bi si želel, da je, ampak če bi čakal, da bom spacal iber perfektno stran, se to ne bo nikoli zgodilo.

Za zdaj si na Potopisniku lahko pogledaš -

nekoliko drugačen pogled na Beneški karneval od tistega na tem blogu


reportažo iz španske Galicije


zapis iz Mesta mrtvih


reportažo s plesnega spektakla Fire of Anatolia


Če si bil na kakšnem zanimivem potovanju, naredil kakšne zanimive fotke ali imaš kaj zanimivega za povedat, zadevo na Potopisniku z veseljem objavim. :)