sobota, november 25, 2006

Constantine Manos

Zgoraj omenjeni Magnumov fotograf je vedno bil nekako na obrobju mojega zavedanja, ampak njegovih fotk nikoli nisem zares pogledal.

Dokler nisem videl tole:
American color

torek, november 21, 2006

Jure Eržen @ Mons

Končno mi je ratalo. Otvoritev Juretove razstave Od teme do mraka sem zamudil, a me je delo pred kratkim pripeljalo v Hotel Mons, kjer je zadeva postavljena. Razstava je sestavljena iz dveh sklopov oziroma reportaž: nočna akcija ameriške vojske v Iraku in zgodba afriških migrantov v Maroku, ki se trudijo priti v Španijo. Prvovrstna zadeva, definitivno ena najboljših razstav letos, tako da se jo le oglasi pogledat, če te pot zanese mimo.

Do 4. decembra.

sreda, november 15, 2006

Proti preseljevanju

Včeraj so bile na ljubljanskih ulicah demonstracije proti preseljevanju Romov. Malce sem žical, če bi me to poslali fotkat, pa ni bilo pretiranega interesa, zato sem se tja odpravil v civilu. Vse skupaj se je odvilo dokaj mirno, če odštejem manjšo skupino skinov provokatorjev, osamljeno flašo odvrženo preko policijskega kordona pred parlamentom in Brecljevo bližnje srečanje z robocopi.















ponedeljek, november 13, 2006

Dojčland

Evo, spet sem nazaj pri pedenanju arhiva. Dobra novica je, da sem že čez polovico, slaba, da imam še skoraj polovico do konca. Pa vseeno računam, da bom zaključil do konca leta.

Tule je nekaj fotk iz nemške prestolnice.











sreda, november 08, 2006

Make love not war

Glede na to, da smo že v prejšnjem postu ugotovili, da (se) seks prodaja, nadaljujem s serijo prispevkov za izboljšanje branosti tega bloga.

torek, november 07, 2006

Sex sells!

je rekel pomočnik urednika, ko sem predlagal prispevek z erotičnega festivala, ki se je ta vikend odvil na obali. Akreditacija je bila urejena in ker je seks najin skupen hobi, je šla z mano tudi Blondinka.

Čeprav sva tempirala prihod na tri ure po uradnem začetku, sva bila še vedno zelo zelo prezgodnja, saj se ob prihodu ni dogajalo nič. Pričakoval sem - kot je to v navadi pri naših severnih sosedih - vsaj kak štant s pripomočki oz. biče in lisice po ugodnih cenah, pa nič od tega. No, dve ure in dva pira po prihodu se je začelo. Lesbo show, Miss Trans Europe (ne, oneta ni pokazal-a), lesbo show, moški striptiz, modna revija.

Na koncu vse skupaj sploh ni izpadlo tako slabo, čeprav jebeš tak porno šou, če je vožnja nazaj zanimivejša. :)

























ponedeljek, november 06, 2006

Blogi, gobe in dež

Okej, poletje in normalne temperature so se dokončno poslovili, zdaj nam ostane šest mesecev jebe. In čeprav slišim, da je gobarska sezona bolj-kot-ne u kurcu, bom vseeno uporabil naslednjo primerjavo: foto blogi rastejo kot gobe po dežju. Nekaterim, ki so menda bloge pisali že l. 1999 se zdaj blogi zdijo passe, meni pa je kul. Več nas je, boljše je, res pa je, da počasi količina novih postov postaja tolikšna, da je nemogoče spremljati celotno slo foto blogosfero. Tule je kratek izbor novih/starih blogov.

Benka Pulko piše blog. Nisem vedel, čeprav bloga že od februarja. Benko sem imel priložnost prvič v živo videti na Class 1 dirki v Portorožu, kjer se je navduševala nad hitrostnimi čolni. Bolj odprto, energično, komunikativno in na nek način odbito osebo težko srečaš, ampak drugače najverjetneje ne prideš z motorjem okoli sveta, še posebej, če si ženska.



Jaka Adamič je član Dnevnikove ekipe reporterjev. Če sodim po naslovu, se na njegovem blogu obeta obilo ulične fotografije, česar IMO pri nas precej manjka. Nestrpno čakam še.

Tomaž Levstek je iStock evangelist (mišljeno v smislu kot ga uporablja Guy Kawasaki). Microstock agencije v zadnjem času pretresajo stock industrijo in Tomaž je aktivno vpleten v fotkanje in delovanje za eno od njih.

Matjaž Očko je Celjan (i think :) in na njegovem blogu lahko najdemo tudi zanimive studijske posnetke. Sploh prvi v tem postu je za v Hall of Fame in se ga ne bi sramoval niti kakšen Ralph Gibson. (popravek: bil sem opozorjen, da fotka nad katero se navdušujem sploh ni Matjaževa, ampak je vzeta z naslednje strani. Brez linka. Brez podpisa.)

Tu so še Gregor Harih (enega teh dni bom tudi jaz nabavil IR filter), Foto olki (večinoma planinarjenje), Andrej ....

Gotovo sem še koga pozabil, ali nisem vedel za njega, ali pa je odprl blog, medtem ko sem pisal ta post.